onsdag 13 maj 2020

Krokodilväktaren - Katerine EngbergEn spännande deckardebut som lovar mycket inför framtida böcker. Katerine skriver rappt, intensivt och med glimten i ögat. Jag gillar hennes olika twister i berättelsen och att spänningen hänger i ända till slutet.
Du får en bok med full fart 
och med en intrig som har många klurigheter och ett antal oväntade vändningar.
Persongalleriet är intressant med många udda karaktärer och dessutom är den fullsmockad  av livfulla miljöskildringar.
En riktig sträckläsare att gotta ner sig med. Jag gillar 
den nyligen pensionerade professorn Esther de Laurenti, hon tar sånglektioner, dricker vin och skriver på en deckare. En riktigt häftig dam.
Jag har lyssnat på den här boken och det stora minuset är uppläsren, har lite svårt för henne. Hon tar bort min egna inlevelse.


Handling
Krokodilväktaren är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.  En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

Författare: Katerine Engberg
Titlel: Krokodilväktaren
Utgiven av: esterbonnier 
ISBN9789137153308
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - Katarina Ewerlöf
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar