onsdag 10 juni 2020

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen - Annette Haaland

 

En lite lagom småmysig och lättlyssnad feelgooddeckare som går i samma stil som Karin Brunk-Holmqvist. En intressant vinkling med feministerna och en pastor som lär sig självförsvar. 
Jag tycker att Annette har lyckats mycket bra med målande och träffsäkra personbeskrivningar. Jag gillar den här bättre en den första i serien 
Pastor Viveka och tanterna - Annette Haaland som är den enda jag läst tidigare. För den har ett bättre djup.

Jag har både läst och lyssnat på boken som jag alltid gör när jag gillar en bok väldigt mycket och som vanligt får man en väldigt bra och engagerande uppläsning när det är Anna-Maria Käll som är uppläsare. 
En typisk hängmattebok som jag varmt rekommenderar.
Feelgood för mig som är som en feelgood ska vara när den är som bäst. Ha ett budskap, lite kärlek, lite förvecklingar och sist men inte minst, den ska ha ett lyckligt slut. 

Handling
Vintern har bitit sig fast i gamla Enskede när Viveka predikar om jämställdhet. Frågan har blivit särskilt aktuell sedan Beatrice Dunder bildade kvinnokollektiv, något alla i grannskapet tycks ha en åsikt om. Vissa retar tydligen upp sig mer än andra. Feministerna på Stockrosvägen får huset nedklottrat och någon har släppt ut kaninen Rocky. Samtidigt har Viveka egna bekymmer: familjens båt måste färgsaneras, kyrkans dopgrav läcker och sonen Otto har kommit på kant med klasskompisen King Dunder - Beatrices son - som en dag plötsligt försvinner.
"Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen" är en lika underhållande som tänkvärd berättelse för den som söker spänning med hög mysfaktor.

Författare: Annette Haaland
Titlel: Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen
Förlag: Albert bonnier
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Anna-Maria Käll


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar