tisdag 30 juni 2020

Lärarinnan - Danny Wattin


Det här är en bok som jag verkligen gillade. Kanske det har betydelse att jag själv är lärare och kanske för att att den driver hejdlöst med vårt skolsystem.
Danny har verkligen lyckats med att såväl få in både allvarliga toner samt extremt mycket humor.
Den är ger mig verkligen en kul läsupplevelse, den är tankeväckande på ett annorlunda sätt. Satir på hög nivå med rappa dialoger och ett lättsamt språk.
Dessutom är den välskriven och lättläst, helt enkelt en härlig feelgoodroman men massor av familjestrul och oanade vändningar.

Läs och du får en härlig stund med många goa skratt och en inblick i det svenska skolsystemet, med glimten i ögat.

Handling
Elin Mild återvänder hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar.

Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall.

Lärarinnan är en underhållande historia om en lärare som sätter barnens bästa före lag och moral, och är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.

Författare: Danny Wattin
Titlel: Lärarinnan
Utgiven av: piratforlaget
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel 

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar