fredag 5 juni 2020

I ljuset från stjärnorna - Rachel Barenbaum


En mycket annorlunda bok som jag hade rätt svårt att komma in i. Jag var på vippen vid flertalet tillfällen att överge den.

Som tur är slutför jag den och ångrar mig inte. S
pråket är vackert och snudd på poetiskt men trots detta har den ett bra flyt. Den är fängslande och berör på djupet.  
Det är lätt att engagera sig i den med såväl ilska som med ett leende här och var.


Handling

Sommaren 1914, Ryssland. Medan hotet om krig med Tyskland tornar upp sig vid horisonten och tsarens armé tar ett allt hårdare grepp om den judiska befolkningen står Miri Abramov och hennes bror Vanya  en briljant fysiker inför ett nästintill omöjligt beslut. Efter att deras föräldrar drunknat under ett flyktförsök till Amerika uppfostrades syskonen av sin babushka, en vida känd äktenskapsmäklerska som lärt dem att försvara sig själva till varje pris och att alltid ha en flyktplan förberedd. Men nu, när Miri står på gränsen till att bli en av ett fåtal kvinnliga ryska kirurger och hennes bror Vanya febrilt arbetar med att hitta de sista pusselbitarna i Einsteins relativitetsteori, är frågan om de klarar av att lämna det hemland som gett dem så mycket.    

Innan de hunnit fatta ett beslut slungas landet in i krig och både Vanya och Miris fästman Yuri försvinner spårlöst. Medan Miri riskerar liv och lem i sitt sökande efter dem närmar sig en historisk solförmörkelse, och snart står inte bara familjens säkerhet utan även hela vetenskapens framtid på spel.    

Tack för recensionsex.

Författare: Rachel Barenbaum 
Titlel: I ljuset från stjärnorna 
Förlag: LBförlag
Betyg: 3🌟🌟🌟+

Finns hos
Bokus  & Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar