torsdag 18 juni 2020

Sverigesommar, 555 fantastiska semesterupplevelser - Colette van Luik, Johan Tell & Emilie Aune


Det här är emn mycket trevlig bok över vissa delar av Sverige och sommarupplevelser. Tyvärr känns det som om om boken har ett stort fokus på Stockholm, Skåne och andra större turistorter. Jag saknar de små pärlorna.
Jag bor i Närke och där finns det så många fantastiska ställen att turista på. Tex i Örebro har vi väldigt många fina kulturplatser såsom Wadköping, Karlslund Herrgård, men även mycket fin natur som Bergslagsleden. Ingen av dessa platser omnämns inte ens i boken.

Bergslagsleden går som en pulsåder genom Örebroregionen. Den är 28 mil lång och består av 17 etapper. Leden startar i Kloten och slutar vid Stenkällegården i Tiveden. Alla kan vandra Bergslagsleden, det finns etapper som passar alla, olika långa och med olika svårighetsgrad. Nedan finner du information om alla etapper samt länkar till etappblad och kartor. (Bergslagsleden.se)
För övrigt är det en fin bok och jag kommer nog att titta i den ofta och kanske vi gör en tur till några av de få närbelägna platserna jag hittade.

Ett plus är att Tant Grön omnämns som ett smultronställe. Jag kan inte annat än instämma där.
Länk till Tant Grön i Vintrosa får du här.
Om boken
Sommaren och värmen är här och regeringen har meddelat att man äntligen kan resa fritt inom Sverige igen. Pandemin kommer fortfarande att påverka hur vi rör oss och hur vår ledighet kommer att se ut. Lämpligt nog ger Bokförlaget Max Ström ut en anpassad reseguide lagom till semestern: Sverigesommar – 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten.

I Sverige behöver man aldrig åka långt för att hitta fantastiska semesterupplevelser. Med denna reseguide vill vi ge dig inspiration att upptäcka guldkornen i Sverige och i området där du bor.

Varför inte åka linbana genom trädkronorna, cykla dressin genom fantastisk natur eller prova på att klättra i berg? För upptäckaren finns även världsarv att besöka och grottor att utforska. Om du istället vill slappna av och släppa alla måsten kan getyoga vara rätt väg att gå, eller kanske en rogivande promenad tillsammans med en alpacka. I det fria är det lätt att hålla avstånd till varandra.

I denna bildrika guide finns tips på 555 roliga, spännande, vackra eller annorlunda upplevelser över hela landet, för både stora och små. I rekordfart har tre av landets mest erfarna resejournalister skrivit en guide till nära upplevelser – helt anpassad till denna sommar.
Boken har skapats i samarbete med Svenskt Friluftsliv, som samlar 26 olika friluftsorganisationer i Sverige.Författare: Colette van Luik, Johan Tell &  Emilie Aune 
Titel: Sverigesommar, 555 fantastiska semesterupplevelser
Förlag: Förlaget Maxström
Betyg: 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar