måndag 22 maj 2023

Jag går nu tror jag - Inger Lernevall

”Det är första kvällen ensam i stugan, första dagen i min nya ensamhet, klart att det är svårt. Jag måste ha lite tålamod med mig, måste försöka vara lite snäll. Måste hitta sätt att hantera det som har hänt och som har slagit mitt liv i spillror.”

Lotta har hals över huvud lämnat allt och tagit sin tillflykt till sommarstugan. Mitt i livet. Kan man trycka på paus då? Omstart? Är det värt att riva upp allt eller finns det något att laga? Sveket bränner i henne och hon ifrågasätter inte bara sin omgivning utan kanske allra mest sig själv.

Det här är en roman om relationer som inte gick att lita på. Om att bli långsamt manipulerad utan att förstå vad som händer. En roman om att tappa bort sig själv och att hitta tillbaka.

En bok där språket tilltalar mig ihop med de rappa dialogerna, härliga dramaturgin samt en att den engagerar gör att den blir till en bladvändare.
Jag tror att det finns en hel del saker som känns igen hos många i Lottas tankar och att allt inte alltid är svart eller vitt i en relation.
Fint berättat med ett tänkvärt innehåll ,att man ska ta vara på sitt liv och leva det här och nu, trots att det kan kännas skrämmande.Titel: Jag går nu tror jag 
Författare: Inger Lernevall
Ljudbok: Linda Santiago
Förlag: Bazar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar