söndag 7 maj 2023

Den tysta fågeln - Nyström & Mohlin


En benbit hittas i ett fågelbo i Grums och väcker stor uppståndelse. Trettio år tidigare försvann tvillingarna Brodin mystiskt från en lekplats i den värmländska bruksorten. Kommer benet från en av pojkarna? Varför dyker det upp nu?

På gatan där tvillingarna bodde tar spekulationerna ny fart. När en man som varit borta länge återvänder sprider sig en obehaglig stämning i grannskapet. Något är i görningen.

Före detta FBI-agenten John Adderley – numera polis på länskrim i Karlstad – får den nyöppnade utredningen på sitt bord. Men han är splittrad. Att sköta en mordutredning och samtidigt ta hand om sin nioåriga brorsdotter sätter honom på helt nya prov.Författarduon Mohlin & Nyström är tillbaka med den tredje boken om John Adderley 

Boken håller ett högt tempo med en mix av högintensiv spänning och en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. En bladvändare som både bjuder på halsbrytande spänning och berör på djupet. De varma människoporträtten och den skickligt flätade intrigen ihop med många oförutsedda vändningar gör boken omöjlig att lägga ifrån sig.
Läs gärna den här serien i ordning.
Del 1 Det sista livet
Del 2 Den andra systern

Författare: Mohlin -Nyström
Titel: Den tysta fågeln (del 3)
Utgiven av: Norstedts förlag
Ljudbok: Reine Brynolfsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar