måndag 22 maj 2023

En bra dag att dö - Carina Bergfeldt276 gånger har pastorn Jim Brazzil suttit i dödens väntrum. Han har lyssnat på bekännelser i elfte timmen – den dödsdömdas sista stund, när allt väller upp och man måste berätta. Nu är Jim själv den döende mannen, redo för sin sista bekännelse. Och det är Carina Bergfeldt som fått förtroendet att lyssna.

Den svenska journalisten och den amerikanska fängelsepastorn tillbringar två veckor tillsammans. I sitt hus på landsbygden i Texas delar han med sig av sina unika livsvisdomar om död och sorg, men också om kärlek, försoning och hopp. Genom Jim Brazzils ovanliga historia försöker Carina Bergfeldt även förstå sig själv och sina erfarenheter. Hur ska man leva sitt liv? Kan man alltid förlåta? Och vilken dag är egentligen en bra dag att dö?

Carina Bergfeldt skriver väldigt lättläst om ett extremt svårt ämne. Det som gör boken intressant är dels hennes samtal med Jim. Hur hon lyssnar in och vågar ifrågasätta och dels alla känslor som finns. 

En berättelse som är skickligt och så fint berättad av Carina som jag inte orkade sträckläsa då den griper tag ens innersta och
 som får mig att fundera mycket.

Titel: En bra dag att dö 
Författare:  Carina Bergfeldt
Förlag: Forum
Ljudbok: Mirja Turestedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar