onsdag 31 maj 2023

Med döden som gäst - Carin Hjulström
Stjärnskådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton driver plantskola i idylliska byn Säbyholm. Sommaren inleds med att Upplands-Bros rikaste man bjuder in hela bygden till invigningen av en lyxig eventlokal, inrymd i en lada intill Mälaren – samma lada som kommunen lovat byborna att få som hembygdsgård. Morgonen efter kalaset hittas en ung man död i ett dike. Lokalpoliserna Olle och Rita får utredningen på sitt bord och som vanligt dras även Siri in.Anton har alltid undrat vad som hände hans föräldrar när de försvann på Kilimanjaro för drygt tjugo år sedan. Han och flickvännen Cecilia vill ta reda på mer och beger sig i denna fjärde bok i serien till Tanzania, där bilden av vad som hände sakta växer fram. Den senaste delen i serien, julberättelsen När snön faller vit, kom enbart ut i digital utgåva.Det här är fjärde delen i den här underbart charmiga och lättlästa serien. För att verkligen få den bästa läsupplevelsen rekommenderar dig att läsa dem i rätt ordning. Vi följer ett gäng karaktärer och man får en bättre förståelse om man hänger med dem från start tror jag.
Carin skriver med ett fint flyt och med mycket humor och glimten i ögat. Hennes dialoger och rappa repliker gillas skarpt.
Karaktärerna Siri, Olle, Anton och Cecilia börjar nästan att kännas som en familj och jag längtar redan efter nästa del. Kommer Anton och Syrakusa att fortsätta hänga med varandra?  Den här blandningen av feelgood med en touch av spänning är precis det som behövs i vardagen. Myspys som rekommenderas! 

Författare: Carin Hjulström
Titel: Ett lik för mycket
Ljudbok - Gunilla Nyroos

Ljudbok: Gunilla Nyroos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar