måndag 22 maj 2023

Kodnamn Safir - Pam Jenoff


1942. Hannah Martel har med nöd och näppe lyckats fly från Nazityskland efter att hennes man dödats i en pogrom. Hon tar sig till sin kusin Lily, som bor med sin familj i Bryssel. Men tillvaron för judar är svår även i Belgien, och Hannah söker desperat efter ett sätt att ta sig ut ur det ockuperade Europa. Men det är svårt, och hon tvingas återvända till det riskfyllda underjordiska arbete hon trodde att hon lämnat bakom sig.

Hannah går med i ett hemligt nätverk inom motståndsrörelsen, som leds av en mystisk kvinna vid namn Micheline och hennes lika gåtfulla bror Matteo. När Lily och hennes familj arresteras och riskerar att skickas till Auschwitz inser Hannah att hon är den enda som kan hjälpa dem. Hur mycket är hon villig att offra för att rädda människorna hon älskar?

Kodnamn Safir är inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. Det är en drabbande roman om mod, kärlek, familjeband och kvinnors orubbliga motståndskraft.

En fantastisk bok som griper tag i mig från första sidan. Det är en 
fängslande berättelse om överlevnad, svek och mänskliga relationer som berör på djupet. Om hur beslut måste fattas och hur människans lojalitet kan sätts på prov under de mest ofattbara omständigheter

Kodnamn Safir gick rakt in i mitt hjärta.

Titel: Kodnamn Safir
Författare: Pam Jenoff
Förlag: Harper Collins nordic
Ljudbok: Callin Öhrvall Delmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar