lördag 20 maj 2023

Stenängeln - Ewa Klingberg


Välkommen till Evigheten AB, här kan vad som helst hända!

En dag söker sjukhusprästen upp dödsdoulan Angelika. På stadens lasarett ligger den före detta sjömannen Douglas. Han har inte mycket tid kvar och har nyss blivit villkorligt frigiven. Angelika blir nyfiken på den gamle mannen, men inser snart att hans liv är höljt i dunkel.

I nya hemmet på Svaneholm finns Sebastian och hunden Freddy, liksom den före detta husfrun Nilsson som envisas med att fylla badkaret åt Angelika varje morgon. Men inte ens på hemmaplan råder lugn och ro, och när gränserna mellan det privata och det affärs- mässiga suddas ut växer Angelikas tvivel. Har Evigheten AB någon framtid?

Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs nya serie Evigheten AB, en spinoff på succén Begravningsbyrån Tranan. Den kreativt sinnade Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta.


Jag älskade serien om begravningsbyrån Tranan 
De som läst serien om den serien kommer snabbt att känna igen flera karaktärer från begravningsbyrån, men nu är det den före detta receptionisten Angelika som står i centrum. Och när det är Angelica som håller i taktpinnen så vet vi aldrig vart vi kommer att ta vägen. Vi får också veta hur det går för Sandra och hennes kolleger. För självfallet har de ett nära samarbete med Angelica.

Det här är en varm och kärleksfullberättelse. Dock tycker jag inte den här serien är lika bra som Ewas tidigare böcker.

Författare: Ewa Klingberg
Titel: Stenängeln
Ljudbok: Rachel Molin
Utgiven avHistoriskamedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar