torsdag 24 februari 2022

Flickan som dansade - Cecilia Sahlström


Sara och hennes team står inför ett underligt fall. Affärsmannen Patrik Rönne hittas brutalt mördad på sitt kontor på Gyllenkroks allé i Lund. Inga spår finns på fyndplatsen, eller i hans hem. Det enda teknikerna hittar är en mobiltelefon. På den finns en film med en dansande flicka och en kvinna.

De går noga igenom Rönnes bakgrund och affärer, men hittar inga oegentligheter. Det råder dock ingen brist på rykten, rykten som säger dem att Rönne inte var en särskilt trevlig man, och särskilt inte mot kvinnor.

Sara försöker förgäves ta reda på vem kvinnan på filmen är och om haft ett förhållande med Rönne. Utredningen står och stampar, men så får de höra om en flicka som börjat bete sig märkligt i skolan, och vars mentor har anmält skador till socialtjänsten. Flickan ser ut att vara den dansande flickan.

Mina tankar
Jag har läst alla tidigare delar i serien och gillat dem mycket. Tyvärr infann sig inte riktigt den känslan den här gången. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som störde mig men något var det. En sak är att drivet inte är det samma och att handlingen på något sätt står och stampar. Dessutom kändes storyn lite tunn och förutsägbar.

Trots det så gillar jag ändå Cecilia Sahlström sätt att skriva med ett stort engagemang och ofta om svåra ämnen som tex. kvinnor och barns utsatthet.

TIPS
Läs böckerna i ordning då vi även får följa Sara och hennes familj i deras vardag.               


  
Författare: Cecilia Sahlström
Titel: Flickan som dansade
Utgiven av: Bokfabriken
Omdöme: 3 📘📘📘/ 5
Ljudbok - Maria Lyckow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar