torsdag 17 februari 2022

Svarta vingar - Kristin Fägerskjöld


I Sverige är oron för ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad ö omgiven av ockuperade länder.
Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som förplägningslotta på regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna sitt eget kafé. En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy både ser ut och agerar som en filmstjärna och hon fängslar alla hon möter på gott och ont. Disa blir förvånad när Betsy väljer henne till sin förtrogna men ju mer de lär känna varandra desto mer uppskattar de varandras sällskap.

När höstmörkret sänker sig börjar en rad märkliga händelser inträffa på regementet. Jakten på en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att läcka information som kan röja rikets säkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut så att livet kan bli som vanligt igen verkar långt borta. Vad är sanning och vad är lögn, vem är god och vem är ond?

Mina tankar
Det här är tredje romanen jag läser av Kristin och jag lovar, alla håller samma höga standard och de är dessutom så välskrivna som intressanta. 
Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla. Fokus ligger på de tre kvinnorna Betsy, Ilse och Disa och deras liv i ständig oro under kriget. Författaren är mycket duktig på att fånga de tre kvinnornas olika karaktärer och olika nyanser i deras personligheter. 
En varning till dig! Ha gott om tid om du börjar för det här är en sträckläsarbok som håller dig fast från första till sista sidan.

Extra plus till ytterligare ett fantastiskt bokomslag.
Tack för recensionsex.

      

 Klar himmel - Kristin Fägerskjöld  Nattens färger -Kristin Fägerskjöld

Författare: Kristin Fägerskjöld
Titel: Svarta vingar
Ljudbok: Charlotta Åkerblom
Förlag: LB förlag
Omdöme: 4 🌟🌟🌟🌟

| Bokus   Adlibris BokhandelInga kommentarer:

Skicka en kommentar