torsdag 17 februari 2022

Slottet Deverills döttrar - Santa Motefiore


Året är 1925 och kriget är över sedan länge. Men mycket har gått förlorat för alltid. Slottet Deverill på västra Irland, som har varit I familjen Deverills ägo i hundratals år har nu brunnit ner till grunden. Men den unga Celia Deverill är fast besluten att återställa slottet till dess forna glans. Celia har gift sig rikt och är beredd att satsa sin förmögenhet för att rädda sitt älskade barndomshem. Men mörka skuggor kryper närmare, än en gång, när det börjar skaka kring världens finansmarknader. Och allt som kändes tryggt, kommer än en gång att skakas om.

Slottet Deverills döttrar är den andra boken i sviten om familjen Deverill, en oemotståndlig episk berättelse om hemligheter, familjeband och vänskap. Perfekt för alla som tycker om Jojo Moyes och Rosamund Pilcher.Mina tankar
En riktigt tjock bok att bara grotta ner sig i och att älska. Men jag säger att det är tur att det finns ett släktträd i början för det är många personer att hålla reda på. Det kan nog vara det jag ibland stör mig på, det är så många namn och så många trådar att hålla ordning på. 
Dock tycker jag att jag kom in snabbare i den här delen (del2)  och det beror säkert på att jas så nyligen läste del ett och att karaktärerna och händelserna fanns kvar i minnet. 

En känsla jag har efter båda böckerna är att de skulle tjäna på att inte vara så tjocka och innehålla så många vändningar. Jag hade nog uppskattat om varje del varit uppdelad på två böcker i stället och att man fick mer tid att följa varje tråd. 

Utöver det så älskar jag verkligen dessa böcker, alla härliga miljöer, slotten, karaktärerna och de sceniska skildringarna som fastnar på näthinnan. 
Ett tips är att läs dem i ordning för att överhuvud taget ha en chans att följa med i berättelsen.

Tack för recensionsex.
 

Titel: Slottet Deverills döttrar
Författare: Santa Motefiore
Ljudbok: Gabriella Boris
Omdöme: 💕💕💕💕+


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar