lördag 15 februari 2020

Maskmakaren - Anna IhrénDet här är den andra delen i Annas serie som hon kallar dör Jubileumsserien. Anna är uppvuxen i Stockholm och Göteborg. I Jubileumsserien förenar hon de två städerna, och huvudkaraktärerna från Smögen-böckerna får följa med till storstaden.
Precis som i den första delen Nattvakten upplever jag att det känns lite babbligt och rörigt. Det hoppas mycket mellan alla olika karaktärer och det är många trådar att hålla koll på, men trots det så knyts det ihop på ett hyfsat bra sätt. Anna beskriver maskmakaren och hans fina maskbyggen på ett målande och beskrivande sätt. En bok som inte lämnar mig speciellt berörd.
En dussin deckare som är lättläst och lite lagom spännande. Anna beskriver maskmakaren och hans fina maskbyggen på ett målande och beskrivande sätt, Ett plus är de korta kapitlen.
Lättläst spännande och intressant.
Nattvakten
Handling
Maskmakaren Louis arbetar natt och dag för att bli klar i tid inför Göteborgsoperans föreställning av Fantomen på Operan. Men han anar oråd. Maskerna han skapar verkar föra olycka med sig och han bävar för premiären.

På polisen Sandra Haraldssons redan överfulla skrivbord landar två nya utredningar. De rör båda morden på två fram-framgångsrika affärsmän som till synes inte har några beröringspunkter med varandra. Sandra ber att få anlita sin forne chef Dennis Wilhelmson till sitt team för att kunna lösa fallen. Polischefen Camilla Stålberg är tveksam av personliga skäl. Kan hon verkligen arbeta så nära Dennis igen? Samtidigt är hon extremt pressad: Göteborgs stads 400-års jubileum närmar sig och just nu erbjuder staden allt annat än en festlig skrud.
Vad är mördaren egentligen ute efter? Räcker Sandras resurser för att lösa uppdraget? Och kan maskerna från Operan ha något med morden att göra?

Ett måste för alla som blivit uppslukade av Morden på Smögen. Maskmakaren är den andra boken i Jubileumsserien.

Tack Anna och Mima förlag för recex.
Författare: Anna Ihrén
Titlel: Maskmakaren
Utgiven av: Mima förlag
ISBN9789188845108
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & BokusOmnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar