lördag 8 februari 2020

Allt som är rätt och rent - Michaela Winglycke


Jag var väldigt imponerad av Michaelas första bok Jag tvivlar på ditt ord. Jag tycker inte att den här når riktigt samma nivå. 
För mig är det alldeles för många personer att hålla ordning på och därför kanske jag hade jättesvårt att komma in i handlingen och den blev rörig och seg. Men ju mer jag läste ju lättare blev det och intrigen växte och blev riktigt bra. Den är spännande ända in till the bitter end. Det är ett riktigt stort plus.
Det är en spänningsroman men även en hel del av relationsdrama, så läs gärna del 1 först då de bygger på varandra.


Del 1 kan du läsa om i ett tidigare inlägg

Handling
Det är julafton, snön ligger djup över Vimmerby och tre barnfamiljer firar jul tillsammans. Vännerna är grannar, arbetar tillsammans och umgås på fritiden. Utåt sett verkar de ha allt: kärlek, vänskap, vackra hem och mycket pengar. Men under ytan döljer sig många hemligheter.
Sent på julaftonsnatten hittas en av männen död och det visar sig snart att han har blivit mördad. Polisinspektör William Johnson får därmed återigen leda en mordutredning. Spåren leder honom och hans kollegor till såväl hemligheter inom vänskapskretsen som ett religiöst samfund som den mördade mannen tillhörde under sin uppväxt.
Samtidigt kämpar Williams sambo Josephine Carlberg med problem i sin egen familj. Och som om inte det räckte fortsätter Williams lillebror James att ställa till problem.


Författare: Michaela Winglycke
Titlel: Allt som är rätt och rent
Utgiven avCalidris förlag
ISBN:9789188703262
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar