torsdag 13 februari 2020

Fritt fall - Jessica Barry


Oh my God! Vilken bok. Varning för sträckläsning/ lyssning. Jag har gjort båda delarna och Hanna K Schmitz läser den mycket bra.

En bok som griper tag och fångar in dig från första sidan, du lyfts in i en berättelse som byggs upp på ett oerhört bra och spännande sätt, för att sedan sluta i ett crescendo av hög klass. Instämmer i citat jag läst på Jentas webbsida,
Öppnar i full fart och saktar aldrig in. Karin Slaughter 
Jessica Barry utnyttjar sin berättelse och dess förvecklingar med smittande tempo. Sunday Express 
Jag gillar dels att persongalleriet är så sparsamt samt Jessicas person och miljöbeskrivningar. Det finns två berättarröster, Allison som berättar utifrån sitt liv och hennes skrämmande upplevelser och hennes kamp för att överleva. Men även hennes mamma Maggis berättelse för upprättelse.
Jessica väver ihop de här två personernas upplevelser på ett briljant sätt och flytet i storyn är så bra. Att det här är Jessicas första roman kan man inte ens ana, vilken lysande debut.
Jag hoppas på många, många fler från henne!
Det finns bara ett negativt att säga, den tog slut för fort.
Tack Jentas förlag för recex.

Handling

Det liv hon har byggt upp åt sig själv hennes perfekta fästman och deras liv i lyx har raserats på ett ögonblick. Nu måste hon fly, inte bara för att komma undan de mörka hemligheterna från hennes förflutna utan också för att överlista den man som följer efter henne på varje steg.
På andra sidan landet söker Allisons mamma förtvivlat efter nyheter om sin dotter, som är saknad och förmodas vara död. Maggie vägrar att gå med på att hon kan ha förlorat sitt enda barn och föresätter sig att ta reda på sanningen.
Mor och dotter måste kämpa för att överleva och för att ta sig fram genom ett nät av lögner och hitta tillbaka till varandra innan det är för sent.

Författare: Jessica Barry
Titlel: Fritt fall
Utgiven av: Jentas förlag
ISBN
9789188827777
Betyg: 5🌟🌟
🌟🌟🌟

Finns hos: Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Hanna K Schmitz
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar