söndag 23 februari 2020

I mjölnarens spår - Stina Nilsson bassell


Det här är en mörk gripande berättelse om Emma vars liv inte riktigt blev som hon hade tänkt sig. hon tvingas gifta sig med Niklas mot sin vilja och äktenskapet blir en katastrof. Hennes man är en ond man utan skruppler som ser till att även sonen följer i hans fotspår. Boken växlar mellan när hon var ung och lycklig och som äldre när hon tvingas leva det tuffa livet på gården. 
Jag hade svårt att tycka om den här boken, jag hade svårt med språket och sättet den är skriven på. Jag tycker den var tung och rörig, trots intressanta karaktärer. Den har tagit mig väldigt lång tid att läsa och jag var faktiskt på väg att ge upp flera gånger.

Handling
"I mjölnarens spår" är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande hade drömmar.
Året är 1895 och den olycka hon känner den dagen hon går till Havdellska gården, utanför Åtvidaberg, blir bara värre och värre. Emma Klasdotter, 22 år, gifter sig med den dubbelt så gamla storbonden Niklas Nilsson.

En saknad av kärleken leker sig kvar mellan husen på Havdellska gården, men där finns ondskan som pockar på uppmärksamhet i varje steg.
Tack Stina för recex.

Författare: Stina Nilsson Bassell
Titlel: I mjölnarens spår
Utgiven av: Ebes förlag
ISBN: 
9789188187000
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar