torsdag 27 februari 2020

Albin den store, tidsresenären astronaut i nöd - Mikael Rosengren


Vilken fantastik, härlig och lärorik bok. Till och med den här mormodern på snart 60 år har lärts sig en hel del nya saker om rymden. Tänk så kul det är när man kan läsa böcker som berikar så många åldersgrupper samtidigt. Det gör den här boken.
Dessutom har den mycket detaljrika och fina illustrationer som man kan prata om i det oändliga.

Ett stort plus är de informativa rutorna, Visst du att: 


Där finns fakta som förklaras på ett enkelt och spännande sätt, tex så lärde jag mig att det skulle ta ca sex månader att köra bil till månen om man kör i 90 km/h. Ja, om det fanns vägar dit såklart 😮Handling
Albin. En helt vanlig kille. Och enastående tidsresenär. På sina uppdrag i tid och rum stöter han allt som oftast på någon som är i nöd. Eftersom hans pappa har lärt honom att man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad, ser han det som sitt självklara uppdrag att hjälpa till.

Orädd (för det mesta) och med både glädje och äventyrslust ger han sig ut på sina fantastiska tidsresor. Det finns de som säger att han dagdrömmer. Men Albin vet bättre än så. Han är Albin, den store tidsresenären.

Astronaut i nöd är den andra boken om Albin, den store tidsresenären. Den här gången tas små och stora läsare med på ett spännande äventyr där Neil Armstrong – den första människan som satte sin fot på månen – har hamnat i trubbel. Berättelsen varvas med roliga och lärorika fakta om månen, rymden och rymdfarkoster. Vet du till exempel hur man går på toaletten i en rymdfarkost där allt är viktlöst och svävar omkring?

Tack Idus förlag och Mikael att jag och barnbarnen fått läsa och tycka 💓
Författare: Mikael Rosengren 
Illustratör: 
Marielle Karlsson
Titlel: Albin den store, tidsresenären astronaut i nöd 

Utgiven avIdus förlag
ISBN9789175777641
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Ålder: 6 - 9 år
Finns hos
Adlibris, Bokus Idus Förlag 


Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig Inga kommentarer:

Skicka en kommentar