tisdag 25 februari 2020

En framtida hemmafrus bekännelser - Elin EldestrandTänk så förvånad jag blev när jag läste den här boken. Jag hade förväntat mig en helt ordinär feelgood historia men i stället fick jag en dråplig och väldigt annorlunda berättelse. Den är charmigt och underhållande, berättelsen om Charlie och hennes liv. Jag lovar man hinner aldrig tröttna så tempot är högt och morden avlöser varandra. Det är absolut inte en otäck bok utan den har hela tiden glimten i ögat och man skrattar gott många gånger trots att det egentliga budskapet är ganska mörkt. Boken var väldigt lättläst och såväl miljö och personbeskrivningarna är väldigt bra.
En ganska tragisk men underhållande bok som jag gillade och det ska bli himla kul att sätta tänderna i del två som står och väntar i bokhyllan.
En riktig bladvändare.

Handling
Första gången Charlie ser en människa dö är hennes första skoldag. Och trots att hon har en viss inblandning skrämmer händelsen upp henne ordentligt och hon gömmer undan tankarna i flera år.

Charlie växer upp med sin mamma i en fallfärdig stuga strax utanför Luddinges finaste bostadsområde. Grannarna är alkoholister och mamma erbjuder sina tjänster till karlar som är villiga att ge pengar till ett nytt tak, en ny soffa eller liknande.

En vacker sommardag år 1960, när Charlie är 20 år gammal, dyker drömprinsen upp i hennes liv - en snygg och häftig raggare. Charlie vet att det är honom och ingen annan hon ska gifta sig med. Kort därefter blir hennes mamma hämtad av polisen och då faller det på Charlie att ordna upp allting, men hur?

I bakgrunden finns hela tiden drömprinsen runt vilken Charlies drömmar och förhoppningar cirkulerar och hon hoppas bortom allt sunt förnuft att han en dag ska bli hennes.

Tack Hoi förlag och Elin för att jag fick läsa och recensera. 

Författare: Elin Eldestrand
Titlel: En framtida hemmafrus bekännelser
Utgiven av: Hoiförlag 
ISBN9789176970300
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar