tisdag 25 februari 2020

Moratorium - Monica Rehn

En stark debut av Monica med ett antal oväntade vändningar och tvister, precis så som en bra psykologisk thriller bör vara. Boken har ett fint driv så gott som hela vägen. Dock kan jag tycka att jag hade svårt att komma in i den men när jag väl hade fått koll på de olika karaktärer så flöt det på bra. Kanske jag kan tycka att det är lite väl många trådar som finns i berättelsen, men i slutänden kan jag ändå tycka att Monica lyckas väva ihop dem på ett mycket bra sätt, och få historien att fungera och hålla ihop hela vägen.
Du får spännande bok med en handlingen som är mångbottnad och ganska oförutsägbar. Väntar med spänning på nästa bok från Monica.

Handling
En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdoms­ledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.

Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.

Moratorium är Monica Rehns debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan.
Tack Monica för att du ville skicka boken till mig :) 

Författare: Monica Rehn 
Titlel: Moratorium
ISBN: 9789177817369
Utgiven avModernista
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

2 kommentarer:

  1. Så glad och tacksam för din fina recension. Stort tack för att du läst.

    SvaraRadera