torsdag 6 februari 2020

När sista strofen klingat ut - Marianne Cedervall


Jag är ett stort fan av Marianne Cedervalls böcker. Mina favoriter är så klart hennes andra serie om Majvor och Hervor men jag skulle för allt i världen inte missa när en ny kommer ut i serien från Mullvads på Gotland.
Personerna där med Anki och Tryggve i spetsen har nästan blivit som min familj i alla fall mina vänner.
Har du inte läst de 4 tidigare så rekommenderar jag att så görs innan den här. Det blir liksom roligare och mer intressant när man känner till personer och omgivningar.
När jag läser blir jag glad, och jag sitter ofta med ett leende på läpparna trots att det begås mord.
Författaren har ett sätt att beskriva platser och personer som gör att berättelsen känns trovärdig och att jag vill fortsätta läsa.
Det här är dock inte den bästa i den här serien men den är helt OK och som alltid vet man vad man får när man läser Mariannes böcker. En bladvändare lite mysighet, lite intriger och lite mord.
Du får en bladvändare. En finstämd feelgood deckare utan blodiga scener. En mysdeckare.


Handling
Det lackar mot jul i Mullvalds socken. Anki och barnbarnet Maja är i full gång med förberedelserna inför familjeinvasionen från fastlandet. Ankis parhäst Tryggve har däremot riktat in sig på en lugn och skön julhelg tillsammans med rottweilern Putte.

Helt oannonserat dyker så Tomas och Nils upp, ett par som Anki och Tryggve lärt känna på en resa till Italien. Paret ska semestra på Gotland över jul och Tomas har bestämt sig för att lösa mysteriet med vad som hände hans gammelmoster Dagny när hon på fyrtiotalet kom tillbaka till Gotland från ett liv som missionär i Afrika.

Allt går dock inte bara sin gilla gång med bullbak, köttbulletrillning och gamla brev från Afrika. Maja har tonårsproblem som Anki har svårt att hantera och ju närmare Tomas kommer sanningen om sin gammelmosters försvinnande, desto mer spänd blir situationen i en för honom okänd familj i socknen. Kommer sanningen fram står den familjen inför total kollaps. För att göra ont värre drar en rejäl snöstorm in över Gotland och lamslår hela ön.

När Anki i vanlig ordning handlar först och tänker sedan blir situationen riktigt farlig, och från fastlandet finns ingen hjälp att få - alla kommunikationer är avskurna.

Författare: Marianne Cedervall
Titlel: När sista strofen klingat ut
Utgiven avLind & C:o
ISBN:9789178616053
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - Uppläsare: Anna Maria Käll

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar