torsdag 23 maj 2019

Nattvakten - Anna Ihrén


Tack Anna Ihrén & Mimaförlag för läsex.
Ny deckarserie av författaren till Morden på Smögen, en serie som jag gillade oerhört mycket. I den här uppföljaren får vi fortsätta följa huvudkaratärerna som finns i Annas tidigare serie. 
Starten på den här boken upplever jag som lite rörigt det hoppas mycket mellan alla olika karaktärer och trots att jag läst de tidigare böckerna tar det lite tid för mig att komma in i boken. Det är många trådar att hålla koll på och ibland blir det lite rörigt, men trots det så knyts det ihop på ett hyfsat bra sätt.

Trots allt tycker jag att det en spännande och lättläst bok med ett bra språk, läsningen flyter på och intrigen håller hela vägen. 
Sammanfattning: lättläst, hyfsat spännande och lagom lång.


Bild: trakraft.se

Handling

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.

Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam – han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?
Nattvakten i Amsterdam 

Författare: Anna Ihrén
Titlel: Nattvakten
Utgiven av: Mimaförlag
ISBN9789188681409
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus


Läs fler bokbloggar.se


pleasenotes.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar