torsdag 22 december 2022

Barnmorskans dilemma - Patricia Harman

Kvinnorna i byn Hope River har stort förtroende för Patience och hennes barnmorskekunskaper är vida kända i trakten. Trots att USA äntligen har tagit sig ur den stora depressionen är människornas bekymmer långt ifrån över. Andra världskriget rasar i Europa och till slut dras även USA in i striden.


Många män är ivriga att slåss för sitt land, men Patiences make Daniel är inte en av dem. Han älskar sitt land och stred som soldat under första världskriget. Striderna satte djupa spår i honom och han har svurit att aldrig mer ta till vapen. Ingenting kan få honom att ändra sig. Daniels tjurskallighet påverkar inte bara honom själv utan gör även Patience och deras fyra barn sårbara.

När Daniel fängslas för ordervägran blir det upp till Patience att ta hand om familjen och att kämpa för sin makes frihet, trots deras skilda åsikter. Och omvärldens otrygghet gör hennes arbete som barnmorska viktigare än någonsin.

I denna varma och verklighetstrogna berättelse tar Patricia Harman med oss till andra världskrigets vardag och de utmaningar människorna ställdes inför. Trots kriget och dess fasor visar hon hur hopp och vänskap alltid segrar. Barnmorskans dilemma är den tredje fristående delen i Hope River-serien.


Del 1 och 2  Barnmorskan i Hope River, Tillbaka till Hope River - Patricia Harman
Mina tankar 
Del 3 är inget undantag i den här serien. Den är om än bättre än de första två. Alla tre manar till eftertanke då de har många djup på olika nivåer. Såsom barnmorskans kall, synen på att ha en annan hudfärg men det bjuds även på romantik och spänning. 
Jag rekommenderar dig som gillar historiska romaner att lyssna/ läsa de här tre böckerna.
Tyvärr finns inte de två första som tryckt bok men som E-bok och ljudbok och Isabella läser dem fantastiskt bra, en ny ljudboksfavoritläsare.
Böcker som berör och stannar kvar.

Titel: Barnmorskans dilemma
Författare: Patricia Harman
UppläsareIsabelle Moreau
Förlag: Historiska media
Omdöme: 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar