torsdag 22 december 2022

Barnmorskan i Hope River, Tillbaka till Hope River - Patricia Harman

 

Del 1 Barnmorskan i Hope River
Gripande och varm berättelse med historisk närvaro! I depressionens Virginia tar Patience Murphy jobbet som ingen annan vill ha.

I hennes tuffa vardag som barnmorska delar hon i ena stunden föräldrars sorg över ett förlorat barn för att i nästa stund dela lyckan inför ett nytt liv.
Sitt eget känsloliv förvarar Patience dock bakom ett hårt pansar, som även döljer en mörk hemlighet.

När den svarta flickan Bitsy dyker upp tvingas Patience omvärdera mycket, och deras oväntade vänskap blir en tändande gnista. Patricia Harman, själv barnmorska, har skrivit en ärlig, rörande och varm historia som pulserar av historisk närvaro
.

Del 2 Tillbaka till Hope River

West Virginia, 1934. Sjuksköterskan Becky Myers oroar sig för sin arbetsgivare, doktor Blum. Det senaste året har han förlorat sitt hus, sin praktik och sin hustru. Och nu verkar han även ha mist förståndet. I hopp om att Blum ska bli frisk återvänder de till det lilla samhället i Hope River, där gemensamma vännen och barnmorskan Patience Murphy bor.

I Hope River möts de av fattigdom och arbetslöshet. Behovet av en sjuksköterska är skriande, och Becky kämpar för att skaffa mat på bordet och tak över huvudet. Med stor mänsklig värme skildras livet i den avlägsna dalgången, hur Becky försöker återväcka doktor Blums livsgnista – och samtidigt sin egen tro på kärleken.

Mina tankar
Böcker som manar till eftertanke då de har många djup på olika nivåer. Såsom barnmorskans kall, synen på att ha en annan hudfärg men det bjuds även på romantik och spänning.
Böcker som berör och stannar kvar. Kanske att det i del 1 blev lite väl ingående skildringar kring barnafödande och förlossningar men andra delen var den delen lite mer nertonad vilket passade mig bättre.
Isabella Moreau läser mycket bra och har en behaglig röst att lyssna på.


FörfattarePatricia Harman
Finns som Ljudbok och E-bok 
UppläsareIsabelle Moreau

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar