onsdag 21 december 2022

Akrobaten - Anders Sundkvist

En känd toppadvokat skjuts till döds i källaren till sin villa i ett av Stockholms välbärgade områden. Samma natt tar sig en inbrottstjuv in i huset och blir vittne till avrättningen. Amfetaministen Ninni har siktat in sig på Stockholms rikare områden, och hon har unika förmågor som gör att hon aldrig blivit påkommen.
När Victor Méndez, nybakad patrullerande polis med stora ambitioner, får korn på den ovanliga inbrottstjuven och utanför arbetstid drar i gång privatspaningar, upptäcker han snart att han är något större på spåren. Samtidigt kämpar kriminalpoliserna Erik Borg och Linda Ndege i motvind i sin jakt på advokatens mördare.
Ovetande om varandra dras de alla från sina olika håll in i ett upptrappat sökande efter gärningsmannen. En jakt genom en härva av drogpengar, oheliga allianser och poliskorruption - med allt högre insatser, och allt dödligare risker.Jag gillar uppföljare som inte helt bygger på den tidigare boken och så är fallet med den här. Boken är en välskriven spänningsroman med härliga personbeskrivningar, dessutom har boken ett bra driv trots att den är ganska lågmäld och intrigen är verkligen finurlig och de oväntade vändningarna gillas.
En solklar bladvändare som var helt omöjlig att lägga ifrån sig.

"Sundkvist nominerad till årets bästa debut med Återvändaren, och det börjar se ut som han kan bli en av de riktigt stora."
Vald till en av årets bästa deckare 2022 av Lotta Olsson i DN


Titel: Akrobaten
Författare: Anders Sundkvist
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: Modernista
Omdöme: 👀👀👀👀

Adlibris Bokhandel  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar