torsdag 1 december 2022

Jul i lantbiblioteket - Josefin Eman


Stockholmstjejen Edda har funnit sin plats i världen: den lilla byn Koski i Tornedalen. Hon älskar arbetet på det gamla lantbiblioteket och vardagen som delas med pojkvännen Ante och den bastande bokklubben. Nu kommer minusgraderna och mörkret. Det blir en december som hon aldrig upplevt tidigare – med sprakande brasor och hundslädåkning över snöiga vidder. Kanske ska hon till och med våga fira jul igen?

Tillvaron vänds uppochner när hon får ett besked som ändrar allt. För att inte störa julefriden inleder hon en hemlig kamp, och får oväntad hjälp från byns hemvändande hjälte, fotbollsstjärnan Antonio. Men tiden är på väg att rinna utoch Edda börjar undra om hon verkligen är rätt person att få fira en snövit jul i lantbiblioteket.

Josefin Eman skriver varmt och medryckande om kärlek, ensamhet och gemenskap – och om julens magiska tid.
Mina tankar 
Josefin lyckas lika fint med den här uppföljaren som med sin debutroman Lantbiblioteket vid älven .
Innan du läser den här julboken rekommenderar jag dig att läsa första delen för du kommer hänga med samma karaktärer och det blir så mycket trevligare när man har bakgrunden med sig..

På ett varmt sätt som känns genuint skriver Josefin och hon får med alla de rätta ingredienserna för en lyckad feelgood. Lite familjetrassel, lite lagom med romantik och massor av vänskap och bastubad. Att boken dessutom är fullproppad med kärleken till böcker gör det hela helt magiskt. 

Språket är ljuvligt och målande och det finns ett bra driv genom hela berättelsen. Det finns karaktärer att både älska och bli irriterad på, och det ger en bra balans tycker jag. 
Enda som jag funderade på var att den var ganska lik del ett men vad gör det när det är bra? Inget!
Rekommenderas varmt


Titel: Jul i Lantbiblioteket 
Författare:  Josefin Eman
Ljudbok: Rachel Molin 
Omdöme: 💜💜💜💜
Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar