tisdag 20 december 2022

Det låste rummet - Elly Griffiths
Det låsta rummet är den fjortonde delen i Elly Griffiths bästsäljande serie om rättsarkeologen Ruth Galloway och kriminalinspektör Nelson. Coronapandemin har stängt ner Storbritannien och Ruth och dottern Kate isolerar sig i stugan i Norfolk. Deras enda sällskap är den vänliga grannen Zoe – till dess Nelson bryter mot karantänsreglerna. Han ber om hjälp med utredningen av en rad misstänkta självmord med kopplingar till en arkeologisk fyndplats. Snart inser han att Ruths granne Zoe är misstänkt lik en kvinna som stod åtalad för mord några år tidigare. Men den kvinnan hette Dawn. Ledtrådarna för Nelson allt närmare Zoe. Men innan han har lösningen försvinner hon, Ruth och Kate spårlöst. Nelson inleder en förtvivlad jakt för att hitta dem innan det är för sent.
Mina tanka
Författaren är oerhört skicklig att fånga läsaren med sina personporträtt, sina miljöbeskrivningar, men även med att väva ihop intrigen på ett mycket bra sätt.
I alla böckerna om Ruth finns en mordhistoria men mycket handlar om huvudkaraktärernas privatliv, därför ska man läsa den här serien i rätt ordning.

Återigen har  Elly Griffiths lyckats att övertyga mig om att hon tillhör en av mina absoluta favoritförfattare. Inte blev jag besviken den här gången heller utan snarare tvärtom, jag tyckte den här boken var en av de bättre på slutet. Riktigt spännande med bra tvister, bra driv och oförutsägbar. 
Som vanligt får du en mysigt, lättläst och härlig bok och återigen får vi hänga med  bok med en hel del magi, en del fantasi med även en romantiskt och trevlig läsning. 

Titel: Det låsta rummet
Författare: Elly Griffiths
Förlag: Forum
Omdöme: 🙋🙋🙋🙋🙋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar