torsdag 15 december 2022

Åskmakaren - Tina N MartinDet är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar dem till en värld fylld av pengar, våld och makt. En värld där unga kvinnors liv är en handelsvara.

Många år tidigare får vi följa Peter och Silje, två barn i utkanten. Peter är ett ständigt mobbningsoffer i skolan, Silje en flicka som bara önskar att få bli lämnad ifred. De bildar starka vänskapsband och varje dag blir en ny dag då de kan överleva tillsammans. Till sist knyts nu och då ihop och blir till en intensivt spännande kriminalroman där värdet av ett människoliv väger alltför lätt.

Mina tankar
Vilken uppföljare Tina skrivit. Jag är imponerad.
Åskmakaren är den andra boken om kriminalinspektör Idun Lind och hennes kollegor vid gruppen för grova brott i Luleå. 
Den första heter Befriaren och jag rekommenderar dig att läsa den innan den här.

Men otroligt skicklighet beskriver Tina sina karaktärer och de blir så levande och trovärdiga. Hon är extremt säker på sin berättarteknik och har allt från bra driv, snabba vändningar och ett nästan för galet bra sätt att hålla mig som läsare på sträckbänken.
Åskmakaren är välskriven, spännande och otäck, den berör, den är grym men den är även gripande och den tar upp viktiga samhällsproblem.
Parallellhistorierna länkar snyggt in varandra och på ett smart sätt vävs de ihop på slutet. BRA!
Titel: Åskmakaren
Författare: Tina N Martin
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omdöme: 💥💥💥💥💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar