tisdag 22 mars 2022

Välkommen till evigheten - Camilla GrebeLykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord.

Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

"Välkommen till Evigheten" är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?
Det här är första boken jag läser av författaren. Jag gillar sättet hon bygger upp spänningen och dramatiken. Det är en riktigt krypande psykologiska thriller där ett olöst mordfall får oanade konsekvenser för familjen. Det finns många snygga vändningar och en och annan tvist som får mig att fundera.  Varför? och Vem kan man lite på? 
Vi möter återigen, som i många andra thrillers, det klassiska temat, Mysteriet med det slutna rummet. Ett smart grepp som oftast håller storyn vid liv. 
Tempot stegras hela tiden och boken håller mig på sträckbänken ända fram till det kanske inte helt väntade slutet.

Tack för recex.

Titel: Välkommen till evigheten 
Författare: Camilla Grebe 
Förlag: Whalström & Widstrand 
Omdöme: 🔪🔪🔪🔪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar