onsdag 2 mars 2022

Tro mig när jag ljuger - Ellen G. Simensen

 


Lars Lukassen är polis i Hønefoss, frånskild med delad vårdnad om den åttaåriga dottern Annie. När polischefen behöver ta tjänstledigt får Lars kliva in i rollen som tillfällig chef. Detta gör det ännu svårare för honom att vara ensamstående pappa och ha tid för Annie.
När en man hittas död på en stig vid Storälven tycks det först handla om en naturlig död, men det finns frågetecken. Vid obduktionen visar det sig att mannen har stora mängder metanol i blodet. Har han blivit förgiftad? I samma veva får polisen in en anmälan om en man som kallas Sagoberättaren, som skrämt barn utanför skolan med otäcka berättelser.
Lars är mitt inne i utredningen. Samtidigt träffar han läraren Johanna Brekke, som kommit till Hønefoss för ett tillfälligt vikariat på skolan. Men det är något som skaver - Johanna tycks vara på flykt från någonting. Lars Lukassen tvingas fråga sig vem som är vän och vem som är fiende i en allt farligare jakt på sanningen.

Mina tankar 

Jag läste lite om boken innan jag började med den och såg då att den fått mycket beröm och till och med hade någon skrivit:

Årets mest uppmärksammade norska deckardebut. 

Det ger en väldigt höga förväntningar på en bok och kanske är det dumdristigt att läsa om böcker innan.
Men i det här fallet håller jag med kan bara instämma i all positivitet som strös om den här spännande och täta psykologiska thrillern.
En riktigt stark debut och där boken tar tag i mig och släpper inte greppen för än den sista sidan är läst.

Som Ringerikes blad skriver så är det här en bok där,

»Språket är lekfullt och färgrikt, med miljöbeskrivningar som närmar sig det filmiska. Det här är väldigt bra.« 

Gillar du spänning och bra och oförutsägbara vändningar? I så fall ska du läsa den här!

Tack Modernista för recex.

Författare: Ellen G. Simensen
Titel: Tro mig när jag ljuger
Ljudbok: Mattias Linderot
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕
📕📕 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar