torsdag 10 mars 2022

Systrarna och ensamheten - Simon Häggström

Vem är kvinnan i filmen?

Amanda flyr från sin våldsamma pojkvän och hamnar ensam på Stockholms gator. En sen kväll blir hon misshandlad och får oväntad hjälp av en man som plötsligt dyker upp ur skuggorna. Hon blir kär i sin beskyddare, men vem är han och varför hjälper han henne?

Markus Lundström och Natalia Volotkova från människohandelsgruppen får ett samtal från Jennifer, en tjej de känner sedan ett tidigare fall. Hon är orolig för sin storasyster och poliserna lovar att undersöka saken. De lyckas hitta Amanda och förstår direkt att hon är fångad i en värld full av pornografi, prostitution och droger. När poliserna kör fast inser Jennifer att hon är den enda som kan rädda sin syster - men det blir snart ett uppdrag på liv och död.


Systrarna och ensamheten handlar om vänskap och systerskap, och om vem kvinnan i porrfilmen är när kameran är avstängd.
Det här är en tuff bok att läsa.  Att läsa Simons böcker där han på ett starkt sätt och där hans erfarenheter av gediget polisarbete och research verkligen kommer till sin rätt 
berör och upprör. 
Det är starkt av Simon att på ett så proffsigt sätt sätta ord på dessa hemskheter och få det till en bladvändare av rang. Han räds inte för att ge oss den råa verkligheten. 

Efter att bokens sista sida är läst så känner jag mig tom, ledsen och förbannad. Att detta får fortgå och att alla dessa söndriga människor måste stå ut med så mycket skit. Hur kan det vara möjligt i dagens samhälle. Det är dags att något görs och det helst igår.

Jag kan bara säg LÄS! Men var beredd på en känsloladdad berg o dalbana. 
Hatten av för Simons som orkar och som ger av sig själv i detta svåra ämne.

Tack för att jag fick läsa och tycka 💓

Författare: Simon Häggström
Titel: Systrarna och ensamheten 
Omdöme: 5 💓💓💓💓💓
Ljudbok: Niklas Engdahl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar