torsdag 31 mars 2022

Konungens sändebud - Tua Burlin

Året är 1543 och fogden Ulf har just blivit knivhuggen och svårt skadad i sitt hem, borgen i Klippvreta. Förövaren är den unga Matilda, som brutit sig in i för att hämta bevis - ett avslöjande dokument - på fogdens planerade förräderi mot kungen. Men Matilda fångas i flykten och fängslas.

Riddare Trond är utsänd av kung Gustav Vasa för att spionera på Ulf, och vistas i borgen under falsk flagg. Han anar att den unga fången har värdefull information och fritar henne. Matilda vägrar dock att berätta det hon vet för någon annan än kungen och tillsammans ger de sig av på en strapatsfylld ritt mot huvudstaden.

Det är inte bara fogdens soldater de måste undkomma och skydda sig ifrån, heta - men otillåtna - känslor blossar upp allt häftigare mellan Trond och Matilda. Trond är en ökänd kvinnokarl men en jungfru, som Matilda, är förbjuden mark. Matilda har lovat sina vapenbröder att inte ge sig åt en man. Men åtrån är stark, går den att motstå? Och hur kommer Gustav Vasa reagera på Matildas avslöjande dokument?

Vilken lyswande debut! Me like!!!!
Konungens sändebud har allt och lite till. Den är en spännande och romantisk historisk romance när den är som bäst. 
JAg läste den i sporrsträck. Vilket driv, högt tempo och spänning. Men även de rappa repliker som ger mig många goa skratt är så bra.
Det enda jag inte gillar är slutet. Jag gillar cliffhangers men det måste ända vara någon typ av avslut. 
Bättre slut och det hade varit en given 5:a i betyg.

Titel: Konungens sändebud 
Författare: Tua Burlin 
Förlag: Lind&Co
Omdöme: 💛💛💛💛


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar