tisdag 15 mars 2022

Bed & breakfast för lata brudpar - Frida Gråsjö

Beatrice Blom har alltid gjort vad som förväntas av henne. Klädseln är oklanderlig och karriären som jurist har bara börjat. Allt borde vara perfekt, men det är något som skaver. Hon motar bort oron med shopping och drömmar om kärlek, samtidigt som hon blir allt mer avundsjuk på sin syster Cilla som alltid gått sin egen väg.
På väg hem efter en misslyckad dejt ser Bea hur en av domarna på den domstol där hon arbetar träffar en välkänd kriminell på en mörk bakgård. Hon nämner det för en kollega, och kort därefter blir hon föremål för illvilliga anklagelser. Mot sin vilja tvingas hon ta en paus från arbetet på domstolen. Medan Bea väntar på att allt ska bli uppklarat börjar hon jobba på Bodins Bed & Breakfast som trädgårdsmästare. Hon anmäler sig också som vigselförrättare och får mer än normaldosen av bröllop i sitt liv. I sin nya vardag börjar hon omvärdera vad som är viktigt och vad hon egentligen vill med sitt liv. När problemen på domstolen ställs på sin spets behöver hon stå upp för sig själv. Bea tar hjälp av Cilla och bröllopsfotografen Markus. Men är det för sent att lösa de knutar hon borde hanterat från början? Och vad är det Beas hjärta på riktigt slår för?


En charmig och helt underbar bok med massor av feelgood känsla dessutom bjuds det på härliga miljöer och härliga karaktärer. 
Den ger mig en varm och mysig känsla som stannar kvar länge efter att jag läst ut den.
Jag har både lyssnat och läst den då jag inte kunde sluta när det var dags att ta sig till jobbet. Så den fick hänga med i bilen också. Nu ligger den och väntar på min kollega på jobbet så även hon får njuta av den här trevliga boken.

Jag säger bara läs om du inte gjort det. Du får en stor dos med humor tillsammans med ett djup och allvar men även en viss del av spänning.  

Tack Modernista för recex.

Författare: Frida Gråsjö 
Titel: Bed & breakfast för lata brudpar 
Ljudbok: Julia Dufvenius 
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕
📕Inga kommentarer:

Skicka en kommentar