torsdag 31 mars 2022

Sarahs lag - Marie H Lundh

Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och framtiden är utstakad. Tror hon i alla fall, tills det visar sig att högsta chefen har lånat ut henne. De kommande åren ska inte alls tillbringas i Stockholm som planerat, utan i Norrland på en tingsrätt i en stad Sarah aldrig har hört talas om. 

Några veckor senare kliver hon av propellerplanet. I två år ska hon vara domare vid tingsrätten i fjällkommunen Nordmyr men inte bara det, hon ska även bo och leva här, vilket är en helt annan sak. Samtidigt är hon glad att slippa vistas i samma stad som mannen som påminner henne om varför hon vill arbeta i domstolsvärlden.

Det första året i Nordmyr är omtumlande. Vem är den hotfulle killen i cargobyxor som dyker upp på hennes första rättegång? Hur kommer det sig att bästa väninnan Laura är avståndstagande? Och varför måste mormor (av alla människor) vara en mästare på längdskidor?WOW vilken debut!
Sarahs lag är en dramatisk, rolig och mörk roman, om att bryta invanda mönster och ta itu med rädslor. Om att hitta hem.

En välskriven berättelse med många familjehemligheter, härliga karaktärer med möjliga och omöjliga relationer. Det finns flera karaktärer jag gilla mer och det är den buttre lagmannen Sven och den totalt galne mormodern, de lyfter verkligen berättelsen. Miljöbeskrivningarna från fjällvärlden med pimpelfiske och fjällstugor gör att man bums vill fara dit.
 Den har såväl allvar som humor och den hänger kvar ett tag efter jag läst den. Den ger mig tankar och funderingar som måste sjunka in och bearbetas.

Läs den! 
Och läs gärna min intervju med Marie finns på min blogg. Bokprataren: Marie H Lundh - Författarintervju
Tack för recex.

Titel: Sarahs lag 
Författare: Marie H Lundh
Omdöme: 💙💙💙💙💙


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar