torsdag 10 mars 2022

Mörkrets barn - Sofie Bjarup

Whitechapel, London,1888. Den unge journalisten William Sinclair har aldrig tidigare varit i den här delen av staden. Anständigt folk ur överklassen har inte där att göra, men de makabra morden har med magnetisk kraft dragit dit både pressen och horder av nyfikna.
Alla är så uppslukade av tidningarnas sensationella rapporter om det som nattetid sker i de mörka gränderna, att knappt någon lägger märke till att armen av en ung kvinna sköljts upp på Themsens strand. För William blir det dock början på något som kommer påverka resten av hans liv.
Mötet med slummen får Williams världsbild att krackelera. Dottern till en av hans mors vänner har försvunnit och i försöken att finna henne dras han allt djupare in i Whitechapel, samtidigt som hans häftiga och förbjudna förälskelse i den radikale kollegan James gör att han heller aldrig vill därifrån.


Sofie Bjarups debutroman är en kriminalberättelse om fasansfull död, men också en resa genom det engelska klassamhället och en skildring av kärlek som måste ske helt i det fördolda för att inte leda till vanära, tukthus och straffarbete.

Mörkrets barn är den första boken i en kriminalserie om William Sinclairs och James Quilters upplevelser i den senviktorianska världen.

Följ till det engelska klassamhället under 1880-talet och möt fantastiska miljöer och intressanta karaktärer. Spänningen byggs upp på ett skickligt sätt och handlar om såväl kärlek som ond bråd död.
Författaren lyckas på ett mycket bra sätt skildra de båda delarna och får ihop dem på ett otroligt bra sätt.


Tack för recex. 

Titel: Mörkrets barn 
Författare: Sofie Bjarup
Ljudbok: Johannes Kuhnke
Omdöme: 🎇🎇🎇++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar