fredag 20 januari 2023

Systern - Mikaela Bley


Födelsedagsmiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. Kaffe och avec serveras i salongen när tjock rök letar sig in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade skånegården utanför Malmö. Artonåriga Märtha dras ut ur lågorna och familjen Gyldenstedts liv slås i spillror när de inser att deras yngsta dotter är död. Mördad.

Utredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö kopplas in i mordutredningen och nystar upp en sanning som ligger väl dold under år av tystnad och rädsla – och som sträcker sig långt förbi stengärdet och de böljande rapsfälten i det skånska landskapet.

Systern, den andra och fristående delen i The Killer-serien, är en spännande och mångbottnad kriminalroman som kretsar kring klass och tillhörighet, kärlek och heder.


Mina tankar
Har du missat den här författaren? Då är det hög tid att göra något åt det!
Mikaela Bley är en av de bästa författarna just nu i Sverige som kan konsten att skriva spännings som letar sig in i benmärgen.

Om del 1 i Killerserien, Död för dig  var bra, så var den här ännu snäppet bättre. En rafflande psykologis thriller som håller dig i ett järngrepp från start till mål. Spännande karaktärer, ett bra driv och de många tvisterna gör boken helt oförutsägbar. Jösses vilken bladvändare!

Dock måste jag säga att det tog ett tag för mig att komma in i boken eftersom det var ett tag sedan jag läste ettan så hade jag inte riktig koll på karaktärerna. Jag hade nog önskat lite mer tillbaka blickar för att hänga med från start.

Författare: Mikaela Bley
Titel: Systern
Förlag: Norstedts förlag
Ljudbok: Mirja Turestedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar