fredag 20 januari 2023

Slottsmorden - Erika Rockborn

Under en visning på Tjolöholms slott utanför Göteborg hittas en av guiderna död. Har hon hoppat eller har någon knuffat henne? Av en tillfällighet befinner sig kriminalinspektör Alicia Lundberg och hennes nya kollega Elsa på slottet och snart har deras team för grova brott kopplats in.

Samma kväll som Alicia firar sin trettioårsdag sker ett nytt mord, även detta på ett slott. Det visar sig att slottsmiljön inte är enda sambandet mellan fallen – en silverberlock påträffas på båda mordplatserna. Är det verkligen en slump? Vem är det som gäckar polisen och varför har två till synes oskyldiga människor mist livet så brutalt?

Samtidigt som teamet arbetar intensivt med att lösa mordgåtorna börjar Alicias liv falla på plats efter den tuffa utredningen av de mördade författarna året innan. Hon börjar dejta en gammal kärlek, men det är något som inte stämmer i hennes omgivning. Tvivlen sätter in, kan hon lita på sig själv eller börjar den tidigare stressen sakta visa sig?

Erika Rockborn är tillbaka med en gastkramande deckare i anrik miljö med den unga kriminalinspektören Alicia Lundberg. En fristående uppföljare till Författarmorden.

Mina tankar 

Jag vet att det sägs att uppföljaren till en bra bok är svår att skriva men Erika du har verkligen lyckats med bedriften att skriva en bok som är ännu bättre än del 1. 
Från första sidan till den sista håller Erika mig på sträckbänken och mina tankar har farit än hit och än dit på vem den skyldiga kan vara. Det är först på de absolut sista sidorna som polletten trillar ner och jag inser hur det hela hänger ihop. Det kallar jag snyggt! 
Jag bjuds på härliga miljöer i några svenska slott där det händer otrevliga saker, men även på intressanta relationer där karaktärerna växer på såväl det personliga som arbetsrelaterade planet. 
Det här är en bok som bjuder både på spänning och på relationsintriger. Det gillar jag. 
Med bra driv, intressanta karaktärer och ett antal rätt bestialiska mord blir den här boken till en riktig bladvändare. 
Erika är extremt säker i sin berättarteknik och hon kan konsten att knyta ihop säcken på et sätt som man inte såg komma. 
Ser fram mot del 3 som jag vet inte dröjer så länge innan den kommer. 

Författare: Erika Rockborn
Titel: Författarmorden
Utgiven av: Hoiförlag 
Ljudbok: Sofia Berntsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar