söndag 22 januari 2023

Att välja den rätta & Och nu är du tillbaka - Jill Mansell


Under en magisk resa till Venedig blev Didi förälskad i Shay Mason. I ett halvår var de lyckliga tillsammans och Shay fick jobb på Didis föräldrars hotell i Cotswolds, men sen hände något som förändrade allt. Den lilla byn försattes i chock och Shay försvann. Tretton år har gått och ingen hade förväntat sig att höra av Shay igen. Men en dag, från ingenstans, återvänder han till Elliscombe för att uppfylla sin pappas sista önskan. Didi, som numera är hotellföreståndare och snart ska gifta sig, får sitt liv ställt på ända. Shay flyttar in i den bästa sviten på hennes hotell och sätter på så vis igång en mängd rykten och en händelsekedja som påverkar hela byn. Elliscombes invånare har alla sina egna historier och hemligheter, mer sammanlänkade än någon kunnat ana.

 

Det är inte kärlek Lottie Carlyle är ute efter när hon träffar sin nya chef, Tyler Klein. Hon är nöjd med sitt lugna liv som det är: med det vackra huset i en idyllisk by på engelska landsbygden, med sina – oftast – väluppfostrade barn och den vänskapliga relationen till sin charmige men slarvige ex-make. Men Tyler visar sig vara helt perfekt för Lottie. Som i sagan ungefär. Snart har hon fallit för honom, och han för henne. Men ändå kan de inte börja leva lyckliga i alla sina dagar. Lotties barn avskyr nämligen Tyler. Och när charmören Seb visar intresse för henne blir barnen som tokiga i honom istället. Lottie blir förvirrad; det är svårt att värja sig mot Seb, men samtidigt är han ju inte Tyler. Och kanske är han inte ens den han utger sig för att vara?


Mina tankar

Jag gillar Jill Mansell sätt att skriva feelgood. Hon har en bra blandning av romantik och de är riktigt hjärtevärmande feel-goodromaner. 
Du får kärlek familjehemligheter och humor men även en del underliggande saker som ger ett djupare innehåll. 
Båda de här två böckerna har mysiga miljöer, trevliga karaktärer och är inte så där 
sötsliskiga utan mer charmiga och mysiga med en finstämd ton. 

Jag har lyssnat på de här böckerna och gillar uppläsningen som känns avslappnad och behaglig.

Titel: Att välja den rätta & Och nu är du tillbaka 
Författare: Jill Mansell 
Förlag: Bokförlaget nona
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar