tisdag 24 januari 2023

Okänd avsändare - Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

En avdankad journalist avrättas brutalt i södra Stockholm. Efter att i flera år ha försörjt sig på swishdonationer verkar de spekulativa skriverierna ha kommit ikapp honom. När polisen Jack Karlberg utreder fallet leder spåren till kriminella gäng. Är mordet en hämndaktion eller behövde offret tystas?

Poliskollegan Lina Kruse nystar i en härva av bedrägerier som drabbar Bagarmossens mest sköra, de åldringar som efter ett liv av hårt arbete berövas på sitt livs besparingar. Hon får oväntad hjälp av tidningsreportern Malle, och spåren leder dem in i en skrämmande värld där girigheten saknar gränser.

Okänd avsändare är en kriminalroman om brott som slår mot samhällets mest sårbara. Det är den tredje delen i serien Linje 17 där vi får följa poliserna Lina Kruses och Jack Karlbergs vardag i Stockholmsförorten Bagarmossen.


Återigen får vi följa med till Bagarmossen i en gängrelaterad berättelse som är både brutal och rå. Den beskriver gängkriminalitet på ett mycket trovärdigt och realistiskt sätt med ett extremt högt tempo och som är spännande rakt igenom. 
Språket känns träffsäkert och helt rätt för de miljöer som den här boken utspelar sig i.
Boken har ett driv som är sjukt högt och har en oerhörd hög spänningsfaktor och slutet är allt annat än förutsägbart.
Karaktärerna följer vi från de två första böckerna, så det är bra att läsa dem först för bästa behållning. 
Missa inte den här serien.

Titel: Okänd avsändare
Författare:  Lisa Bjerre & Susan Casserfelt
Utgiven av: Piratförlaget
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar