tisdag 10 januari 2023

Som vi lekte - Ninni Schulman

Spänningsmästaren Ninni Schulman är tillbaka med en ny serie som tar oss med till 1980-talets Dalarna.

Året är 1982. 12-årige Mattias försvinner spårlöst från sitt hem i den lilla byn Våmhus. Ett år senare är han fortfarande borta och hans mamma håller på att gå sönder av sorg och ovisshet.

Den f. d. polisen Ingrid Wolt är på flykt undan sitt förflutna. Hon har just släppts ur fängelset Hinseberg och börjar sakta bygga upp sitt liv igen. I desperat behov av ett arbete startar hon Siljans Spaningsbyrå och hennes första uppdrag blir att hitta Mattias. När hon börjar nysta i fallet inser hon att den skenbara idyllen döljer mörka hemligheter.

Den första delen i serien om Ingrid Wolt är en kriminalroman om sorg, skuld och en lek som blir till dödligt allvar.


Mina tankar 
På ett magiskt sätt dra Ninni in mig i den värld hon skriver om och det känns som jag är med i boken och i karaktärernas liv. När författare skriver på det sättet då är det bra!
Jag gillar hennes sätt att beskriva miljöer men ännu mer hur hon fångar karaktärernas förtjänster men även brister.
Med ett rappt språk, ett härligt driv, bra intrig och en annorlunda huvudkaraktär blir den här boken en riktig bladvändare. Lägg sedan till en härlig mix av spänning, relationer och familjehemligheter så får du den här boken.
Att dessutom få häng med under -80 talet är helt magiskt då det var min "tid" i livet då allt hände tiden. 
Allt från musiken, kassettbanden till klädstilen och uttrycken, var så jag, vilken återblickskick det gav mig. En fantastisk nostalgitripp vill jag lova.

Ingrid Wolt är en oerhört annorlunda karaktär som ska bli intressant att få följa i hennes utveckling och Siljanserien är en intressant start på en ny serie som jag ser fram emot att fortsätta följa. 

Titel: Som vi lekte
Författare: Ninni Schulman 
Förlag: Bazarförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar