tisdag 1 november 2022

Tvekan är för veklingar - Ulrika Norberg


En gång levde Lilian Oxenborn ett liv i sus och dus. Exotiska resor, överdådiga middagar och en garderob bestående av drömkreationer från de stora modehusen. Nu är Lilian sedan länge pensionerad och förutom besöken på gymmet och engagemanget i kvällskursen för nyanlända händer det inte så mycket.

Men så stöter hon på chefredaktören Vera Claesson och plötsligt tar vardagen fart. Vera, som tampas med besparingar, rationaliseringar och odrägliga konsulter på tidningsredaktionen, vägrar bli överkörd och behöver all hjälp hon kan få. Hon finner i Lilian en osannolik vapendragare och snart har hon även den uppsagda vd-sekreteraren Sally på sin sida. Olikheter och generationsklyftor till trots enas den oväntade trion i kampen för tidningens framtid.Tvekan är för veklingar är en rapp och innerlig berättelse som inleder en planerad serie om Lilian, Vera och Sally. Ulrika Norberg har ett långt förflutet inom mediavärlden och har arbetat som chefredaktör för bland annat Elle, Elle Decoration och Femina.
Här är det absolut ingen tvekan om att författaren har skrivit där hon står. Det märks att hon kan verksamheten på sina fem fingra. Det gör att hela berättelsen känns ytterst trovärdig och kul att läsa.

Det är en skön feelgoodroman med full fart från början till slut. Den bjuder på lite spänning, humor och en hel del härliga miljöer.
Jag gillar karaktärerna och då särskilt Lilian och hennes engagemang för nyanlända och då speciellt för Jaafar.
Det här är ytterligare en berättelse om att våga ta chanser när de erbjuds och att inte fastna i gamla hjulspår Att sedan slutet inte är så där förutsägbart är ytterligare ett stort plus.
Jag ser fram emot att få följa det här härliga gänget i fler böcker.

Titel: Tvekan är för veklingar 
Författare: Ulrika Norberg
Omdöme: 📙📙📙📙Inga kommentarer:

Skicka en kommentar