torsdag 17 november 2022

Julhälsning från ett slott i Normandie - Jo Thomas


När Fliss farfar dör ärver hon och hennes systrar hans franska slott. De beger sig omedelbart till Normandie för att få uppleva sitt arv, och gör djärva planer över välsmakande crêpes och cider från trakten. De blir dock snart varse att slottet är i hopplöst behov av renovering, och att en stor arvsskatt väntar Goda råd är dyra när de förstår att de är fast med ett hus de inte får sälja, men inte heller har resurser att ta hand om. Fliss bestämmer sig till slut för att själv fixa till de eleganta gamla rummen och öppna ett bed & breakfast. Jacques, stadens stilige borgmästare, är inledningsvis emot hennes planer. Men när det blir tydligt att det enda sättet att rädda det vackra slottet är genom samarbete, så upptäcker Jacques och Fliss att de har mer gemensamt än de först trott
Ytterligare en fantastisk feelgood från en av mina favoritförfattare Jo Thomas. Hon skriver så mysiga böcker som alla har det mesta man kan önska sig av feelgood. Vänskap, familjehemligheter, mat, vänskap och framför allt kärlek. 

I den här boken tar hon oss med till den fransk landsbygd där miljöer och karaktärer får mig att känna mig som en del av gemenskapen i det härliga slottet. Jag kan förnimma lukter från äppelträ, smaker av sur cider och ljuvliga dofter från köket som retar smaklökarna.
 
Ytterligare en fullpoängare från Jo med extra allt. Missa inte den här eller de tidigare från författaren. De kan läsas helt fristående då de inte bygger på varandra. 

  
 

Titel: Julhälsning från ett slott i Normandie 
Författare: Jo Thomas
Omdöme: 💜💜💜💜💜
Bokus  Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar