tisdag 29 november 2022

Den sista adventskalendern - Jenny Fagerlund


Mitt i en snöstorm anländer Petra och hennes elvaåriga systerdotter till Nyponvikens
handelsträdgård. En plats de aldrig besökt men som Petras syster berättade om innan hon dog och som hon bad Petra åka till om hon någonsin fick bekymmer.

Viveka som äger handelsträdgården tar emot dem med öppna armar och erbjuder Petra anställning. Sakta börjar Petra och Charlie vänja sig vid sin nya tillvaro och lär känna resten av byborna, men deras ankomst rör upp blandade känslor.

En morgon ligger en adventskalender utanför dörren. Den visar sig innehålla en berättelse om byns konstnär Lilly där varje lucka avslöjar en ny detalj om Lilly. Snart inser Petra att invånarna i byn döljer något och att adventskalendern är nyckeln till svaret.


Den sista adventskalendern är en ny varm julroman av Jenny Fagerlund. En riktig feelgood-julbok om starka familjeband och gemenskap, om att hitta hem och att våga börja om på nytt.  Du får även en hel del julmys, lite romantik och allt som hör därtill men Jenny tar även upp lite tyngre ämnen, som att förlora anhöriga på olika sätt. Jag har alltid gillat Jennys sätt att skriva och den här är inget undantag.

Hade lite svårt att komma in i berättelsen men ju mer jag läste ju mer berörde den mig med sitt djup. Den tänkvärd och känslosam och bjuder på fina miljöer och karaktärer som gör avtryck.


Författare: Jenny Fagerlund
Titel: Den sista adventskalendern
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: 💜💜💜💜 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar