tisdag 15 november 2022

Den största gåvan & Familjeband - Katrine Wessel





Den största gåvan (Del 7)

England 1900. Unga Rose Winther och Dimpy Ashmore är nygifta och ska tillbringa julen på familjens gods, Oaktree Manor. Rose älskar julen och har stora planer för firandet. Det ska bli en oförglömlig jul full av god mat, varm toddy, vackert pynt, värme och kärlek.

Förväntningarna och glädjen förvandlas snabbt till sorg och förtvivlan då Dimpy mottar ett brev som får honom att ge sig av hemifrån. Strax därefter anländer en främling till godset och Rose hamnar i ett känslomässigt kaos. Hur väl känner hon egentligen Dimpy? Och kan julen räddas?


Familjeband (Del 8)

Trondheim, 1903.

Fredrik Winther har gift sig och flyttat in i en vacker lägenhet med sin fru Gitte. Han har äntligen accepterat sitt öde som arvtagare till familjen Winthers affärsimperium. Ellinor och Juul har flyttat in i Tildas herrgård, och Karen kommer snart att ta examen som lärare.

Lyckan är stor men vänder plötsligt när en kvinna i staden blir utsatt för ett övergrepp. Händelsen sprider oro och familjen dras in i händelsernas centrum. Mitt i allt står Emma, ensam med krossat hjärta

Familjeband är den sjunde boken i berättelsen om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet, där den gamla och den nya världen möts. Ryktena går i såväl herrskapets salonger som i köket hos tjänstefolket, medan kvinnorna i familjen drömmer om en framtid fri från krav från det förflutna.

En fin sammanfattning,
Katrine Wessel har en fin blick för historia och skildringen av förra sekelskiftets miljöer känns genuin. Hanna Gunnarsson, BTJ-häftet nr 21, 2022


Vill du läsa historiska romaner som har allt, familjehemligheter, drama, kärlek, möjliga och omöjliga relationer + massor av intrikata intriger? Då måste du läsa serien om familjen Winther En storslagen och förtrollande romanserie om livet i överklassfamiljen Winther. Handlingen börjar i Trondheim i slutet av 1800-talet och i del 8 har vi tagit oss in i 1900 talet och under tidens gång utspelar sig även vissa delar i London.

Med sina fantastiska karaktärer och härliga miljöer trollbinder Katrine mig och nu efter 8 delar är jag en i denna härliga familjesaga. Måtte den aldrig ta slut!

 


      

                                             

Författare: Katrine Wessel
Titel: Den största gåvan & Familjeband
Utgiven av: Bokförlagetpolaris

Omdöme: 💜💜💜💜
💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar