söndag 16 januari 2022

Sånger om kärlek och krig - Santa Motefiore


Mina tankar 
Jag älskar historiska romaner och den här är inget undanta. Dock hade jag lite svårt att komma in i handlingen vilket gör att jag inte ger boken full pott i mitt omdöme. Men sedan när jag fått kläm på familjer, många namn och de kanske något för många sidospåren så blev den en underbar bladvändare.

Vi får följa flera starka karaktärer och författaren lyckas verkligen att gestalta dem på ett intressant och mycket trovärdigt sätt. Hela boken är så filmisk och miljöbeskrivningarna otroliga och magiska.

Sånger om kärlek och krig är en välskriven berättelse om familjehemligheter och stora klasskillnader men även om krig, kärlek och vänskap. Men även en del finurliga och genomtänkta tvister. Nu väntar jag med spänning på del 2 då det givetvis slutade men en riktig cliffhanger. 


Boken
Välkommen till slottet Deverill och den storslagna berättelsen om en familjs öde. Bland de gröna irländska kullarna ligger slottet Deverill insprängt, hem för tre väldigt olika unga kvinnor. De är alla födda år 1900, Kitty Deverill med det flammande håret, hennes bästa vän och kokerskans dotter Birdie Doyle och så Kittys engelska kusin, den uppseendeväckande Celia Deverill.

När Irland kämpar för oberoende och kriget bryter ut, kommer deras liv förändras för alltid. Kitty slits mellan lojaliteten mot sin familj och kärleken till Irland och rebellen Jack O Leary Svek kommer att slita isär de unga kvinnornas vänskap och slutligen föra dem till olika delar av världen. Men ett speciellt band kommer för alltid att förena dem deras eviga längtan efter slottet Deverill och minnena som finns bevarade där.

Serien om familjen Deverill är en oemotståndlig episk berättelse om hemligheter, familjeband och vänskap. Perfekt för alla som tycker om Jojo Moyes och Rosamund Pilcher.

Titel: Sånger om kärlek och krig 
Författare: Santa Motefiore
Omdöme: 💕💕💕💕+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar