fredag 7 maj 2021

Den andra systern - Mohlin & Nyström


Mina tankar 
Ska jag vara lite kritisk så tycker jag kanske att den första boken var snäppet bättre men det innebär inte att den här är dålig. 
Som i del ett Det sista livet (tidigare inlägg)
så byggs dramatiken och spänningen successivt upp och det bjuds på en och annan twist och vändning. 

Ett högt tempo i så gott som hela boken med en historia som jag i och för sig har svårt att se som verklighet men vem vet och det var 23 år sedan jag träffade min man på nätet och mycket har väl hänt sedan dess 😮. Dessutom känns historien lite tunn och inte lika gedigen som i del 1. Saknar lite tyngd och muskler.

Du får en mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. (baksidetext) Läs och avgör vad du tycker!

Boken 
Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.Författare: Mohlin -Nyström
Titlel: Det sista livet
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: 🔫🔫🔫 +
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Ljudbok - Reine Brynolfsson 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar