onsdag 12 maj 2021

Galleriet vid vattnet - Hanna BlixtMina Tankar

Vad ska man säga!

När en bok lämnar ett ett stort vacuum efter sig och tomheten är total. Då måste berättelsen vara utöver det vanliga.
Så känna det just nu i detta ögonblick för jag har just läs sista sidan av en av de bästa feelgood romaner jag läst och jag har läst många.
Hanna har verkligen gjort det igen. Hon har dessutom gjort det men en stjärnglans, så hatten av Hanna och jag tror jag tycker din uppföljare är snäppet bättre än den första. Glasveranda med sjöutsikt tidigare inlägg.

Galleriet vid vattnet har verkligen allt en bra och genomtänkt feelgoodroman ska ha, i alla fall enligt mig. Ett innehåll som inte bara är glättigt på ytan och sötsliskigt utan även innehåller ett djup och som har det lilla extra, en själ.

Hannas känsla för att få läsaren att älska det hen läser är lysande och drivet framåt och konsten att hålla mig som läsare på sträckbänken för att få svaren på frågorna Hur? och Varför? Hon gör det briljant, en konst som jag beundrar.

Så nu alla feelgooddrottnigar och kungar där ute, akta er! Här kommer vår nya feelgooddrottning och hon lägger sig i toppen ibland de andra stor vi har i Sverige.

Den här boken kommer att gå in på listan för årets bästa feelgood och just nu konkurrerar den bara med Emma Hambergs Je m’appelle Agneta!

Boken

Galleriet vid vattnet är den andra delen i Leksandssviten och den fristående uppföljaren till succén Glasveranda med sjöutsikt.

I Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.

Galleriet vid vattnet är en varm roman om kärlek, drömmar och livsmål. Handlingen är förlagd till Dalarna, en miljö med mysiga röda timmerstugor, blomsterfyllda ängar och en glittrande Siljan. Hanna Blixts första bok i Leksandssviten, Glasveranda med sjöutsikt, har rosat marknaden och rättigheterna är sålda till flera länder.

Författare: Hanna Blixt
Titel: Galleriet vid vattnet
Utgiven av: Historiskamedia
Omdöme: 5 💕💕💕💕💕
Finns hos: Historiska media butik

Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar