tisdag 25 maj 2021

Härliga barnböcker från TomsingKrafthjältarna är en barnbokserie som handlar om hur man på olika
sätt kan utvinna förnybar energi genom olika typer av kraftverk.


 
 

Barnböcker om teknik, matte och energi

Kan ett litet barn förstå principen med Hävstången och Lutande Planet? Jodå, vi har jättefina barnböcker som handlar om det, och kunskaper i teknik och matematik ingår numer även i läroplanen för förskolan.

    
I den här boken möter vi Plus som håller på att samla frukt och bär i sin trädgård för att göra en god och nyttig jos. Självklart måste Plus hålla räkningen på hur många frukter och bär som finns i korgen.
(Från 3 år)

I boken hjälper Hjulet Skruven att förflytta en båt till sjön. Bokens handling visar även på att:
man ibland måste lyssna och följa en instruktion och att man kan använda redskap för att lösa problem. (Från 3 år )


Munken & Kulan är två 10-åriga busfrön som går i samma klass.
Många av berättelserna har också samlats i 7 olika böcker och fler ska det bli. 
Från 8 år och uppåt
 
 
Med bibelberättelserna i bakhuvudet bygger de lådbil och har rullstolsrace ihop med Gud. Och när Munken sticker ena handen i byxfickan och kliar sig lite bakom örat – då vet man att något kommer att hända….

Åke Samuelssons karaktärer Munken & Kulan har genom åren glatt tusentals barn och vuxna vid liveframträdanden, på kassetter och på CD.


Mina tankar 

Alla dessa fina böcker föll mig verkligen i smaken. De har lagom med text som är väl överensstämmande med de fina bilderna. Bilderna är detaljrika men på ett tydligt sätt och det finns mycket att diskutera runt varje bild. Jag gillar färgerna då de är klara och starka vilket gör mig glad. 

💜
Skruven möter hjulet är inte jätte mycket text på varje sida och passar nog bra till de som inte orkar lyssna så länge. 
💜
Matematikgänget har lite mer text och jag kan tänka mig att det kommer att gillas av mina yngsta barnbarn på tre -fyra år och som älskar siffror och matematik.
💜
Krafthjältarna kommer att gå hem hos sexåringen, lite mer text och lite mer tankekraft och såväl bilder som text kommer att leda till diskussioner och funderingar.
💜
Munken och kulan är för de lite äldre barnen och kan med fördel användas som högläsningsbok i skolan under religionspasset. 


Bokens handling
Munken och Kulan är tio år och bästa kompisar. Munken är krullhårig och lite knubbig och springer bara i nödfall. Kulan är smal som en telefonstolpe och har en lugg som står ut som en skärm.
Kulan har gått i kyrkan i hela sitt liv och har hört bibelberättelser sen han var liten. Vid det här laget har han tröttnat.
Munken däremot, som inte ens visste att Gud fanns förrän han träffade Kulan, tycker att allt som står i Bibeln är nytt och spännande.

Böckerna hittar du hos 
Tomsing eller på nätbokhandeln


Munken och kulan - Åke Samuelsson

Matematik - gänget - plus samlar frukter och bär - Mattias Blomfeldt
De mäktiga fem - Skruven möter Hjulet - Mattias & Annika Blomfeldt 
Krafthjältaren - Batteriet och Motorn möter Solpanelen - Mattias & Annika Blomfeldt

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar