måndag 10 maj 2021

Olympia - Mons Kallentoft

Mina tankar

Jag har från gått mina vanliga rutiner och läst en bok i en serie som jag inte läst från början. Detta är del sju och jag kände att jag inte hade den tiden att plöja de sex föregående böckerna. Men jag kan säga att för mig fungerade det väldigt bra men jag kommer nog  senare som pensionär läsa dem alla i ordning.

Det här var en riktig bladvändare som är välskriven, spännande och snabbläst. I vissa fall kan jag nog tycka att den är väl brutal, rå och blodig för min smak. Bra miljöbeskrivningar och persongalleriet fungerade. Håller mig på sträckbänken nästa ända in i kaklet.

Dock finns det tyvärr ett stort men... jag har svårt för incest och anser inte att man behöver lyfta det till en ok företeelse. Hade önskat att Mons hade valt en annan lösning där.

Boken

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt, där vissa människor kämpar för sin överlevnad och andra vältrar sig i rikedom, kan vad som helst hända.

"Olympia" är den sjunde delen och baseras löst på myten om Herkules elfte stordåd: att hämta de gyllene äpplena.Titlel: Olympia
Utgiven av: 
Bokförlaget Forum
Omdöme: 4 🚓🚓🚓🚓 (utan incest 5/5)

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Ljudbok - Björn Benatsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar